segítsetek megtartani az oldal színvonalát!

Megtekintések: 732

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

kedves Sándor,
nem érzem reálisnak ezt az oldalt a seen.by-jal összehasonlítani:
- csak 3 hónapja indult, és csak hobbiból, sőt inkább kísérletképpen
- nem üzleti megfontolással, azaz csak viszi a pénzt, nem hozott még egy fillért sem
- egész más méretű és igényű piac vagyunk, ha itt is az a szint lenne a beugró mint ott, megnézhetnénk milyen élet lenne az oldalon: hányan maradnának – és ők mennyit társalognának:)
- pont ebből kifolyólag nem is beszélhetünk zsűrizésről, a "kompakt kamerás, dátumozó hátfalas, szekrénysoros, stb." képek törlésére elég érettnek tartom magam vizuálisan:), ennek ellenére többen csináljuk, kisebb-nagyobb sikerrel.

nem könnyű rávenni a profibb kollégákat, hogy szánják erre a szabadidejük egy részét, mindenféle juttatás nélkül..
(majd ha itt is féloldalas toyota-banner lesz a főoldalon, talán más lesz a helyzet – azaz a budget.)

továbbá az alapfilozófia is tök más, itt egy szakmai közösségi site-ot szerettem volna létrehozni, nem egy high quality portfólió-bemutató oldalt. tehát ha lenne rá keret, akkor sem a seen.by lenne a követendő "példakép".

tervezzük az oldal tovább "szigorítását", csak mivel ez igen végzetes és visszafordíthatatlan akció lesz, jól meg kell rágni minden oldalról, mielőtt bármit is lépünk az ügy érdekében.

és akkor itt fel is hívnám a profibb és profi szakmabeliek figyelmét (legyen az bármelyik foglalkozás – nem csak a fotósokra gondolok), hogy ha valaki társadalmi munkában vállalna bármiféle segítséget, kérem jelezze!

köszönet, gabor


Benkö Sándor mondta:
Van egy olyan német oldal, www.seen.by , egy igen színvonalas fotós-grafikus közösségi oldal /egyébként Németországban elsimert legprofibb oldala ezen a területen, magam is használom/. Azért magas a színvonala, mert kegyetlenül rostáznak a minőség érvényesülése, megtartása miatt. Csak, ott névvel rendelkező profi zsüri teszi ezt (bocs, nem egymagában a rendszergazda, ha így lenne), igaz nem egy óra alatt, több napot kell a válaszra várni. A felbontási minőség is meg van adva (min. 600 x 960 pixel/72 dpi), ezalatt el sem fogadja az oldal a feltöltést. Érdemes megnézni, már a pontozási rendszere miatt is.
Más:
Megjegyzem, a komplett stáblista közlése talán túlzás lenne, kivétel ebből persze a tesztfotózás, amikor a résztvevők nem a pénzért, hanem cserében a reklámért dolgoznak. A modell (kereszt-) és a fotós (teljes-) nevének kiírása, mint szerzőé visszont kötelező.
Annyira elbeszéltek egymás mellett :)
Mr. Axx mondta:
- Szerintem nem tök mind1 h. halva születünk, vagy élve, pedig csak 1 kis "plusz munka" ez is:)))
- A legjobb megoldás az lenne, ha tilos lenne a PS használata, mivel mindenki használja! de ez axxem lehetetlen.
Persze, használja, csak nem mindegy, hogy mire és hogyan. Mindenesetre, ha nem volna, sokan nem tudnák utólag "művésziesíteni" az amúgy nem feltétlen értékes "alkotásaikat" :)
Bennem néha erős beavatkozás nyomai esetén ezért is merül mindig fel, hogy most akkor az eredetit is szívesen megnézném azért :)
Kedves Miklós!

Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett, nem mennék bele nagyobb vitába...
Üdv, Zsaklin
Ha mindenki le lenne törölve, akiről lesüt hogy nem modell, szerintem eléggé csökkenne a létszám, de ez csak az én véleményem. Amúgy mindenkinek más a szép!
Nem tök mindegy egyébként hogy még egy előrostán vagy innen kerül kukába egy-egy kép? Csak plussz munka...

Egyébként lassan tényleg külön kategória kellene a valóban fotók, valamint a grafikai művek számára. Legalábbis számomra a kettő nem feltétlen egy műfaj. :)
ne az oldal profiljának az irányába haladj, hanem a sajátodéba szerintem.

azt tedd fel ami stílusban nem üt el nagyon az átlagtól, vagy a kiemelt képektől.
pl a meztelen női test durván natúr ábrázolásával sincs semmi gond, csak nem ide való.
én csak annyit fűznék hozzá hogy ha egy kép "törlődik", azt fel lehet tenni a profil oldaladra. az nem moderált, és még hamarabb is látják ha rád kattintanak.

ilyen "mi számít jónak/mi nem" dologba nem akarok belemenni, szubjektív ez az egész tudom, és még az is lehet hogy nem mindig igazságos (nem konkrétan a te esetedre gondolok, csak úgy általánosságban, mivel sok kép jön-megy, előfordulhat )... ez van, még mindig jobb mintha nem lenne moderálva. sajnos...
Kedves Miklós!

Számomra meglepő, ha valaki a saját képeit "kifejezetten jó"-nak értékeli....
Főleg a Te galériádat nézegetve, mikor leginkább ps hegyek találhatóak, azok is szerintem a gyenge próbálkozások közül és a végén közük nincs a fotókhoz.../nem gondlom hogy köze lenne ezeknek a művészethez- ha esetleg ez lenne a magyarázat!- persze nem én vagyok a megmondó ember/ Nem akarlak megbántani, ne érts félre, csak nagyon szúrta a szemem a "kifejezeten jó" megjegyzésed!
Érdekelne, hogy Te kinek a munkáit gondolod jónak, példának? Ki a kedvenc fotósod?

Üdv Zsaklin
köszi
ne viccelj, tudod te is hogy nem az a kategória vagy:)
http://www.modellonline.hu/photo/voksan-virag?context=user
Voksán Virág és a háttérben lévő fejnélküli létrás ember....- talán még ezzel a címmel jó lehet;-)

/Egyébként az én képeimet is egy ráérő ember átbogarászhatná, és ha van vmi nagyon gyenge, vagy semmi extra kategóriájú, kitörlöm én magamtól is. Várom a javaslatokat!!!:-D /
Tímea: köszönöm, intézkedtem.:)

leXxa: ezt nem értem mire írtad.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

© 2020   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek