Sokáig gondolkodtam azon, hogy indítsak-e egy ilyen fórumot, de amikor ma délután egy kedves modell ismerősön elkezdett kérdezősködni egy másik fotósról rájöttem szükség van a "vizes lepedőre"!
Mindannyian találkoztunk már azokkal a sztorikkal, amikor valakinek a valakijét fotózták, és a fotós megpróbált rámászni a modellre, és ugyanez fordítva! Nem titkolom az a célom, hogy ebben a tisztességtelen-lehúzós világban egy kis útbaigazítást adjunk azoknak, akik nem annyira tapasztaltak!

Megtekintések: 454

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Szia Gábor!

Nos mindenképpen örülök, hogy megosztottad velünk a nézőpontod, való igaz nem mindannyian állunk a kamera mindkét végén (bár néha azt is kell, legalább a tapasztalat miatt), és nagyon jó oldalról fogtad meg a dolgot, de kategorizálva, egy kicsi valahogyan mindig kimarad. Az aki bevállalja, és ezt a dolgot "lenyeli", az már egy másik kategória, mert azt nálam üzletnek nevezik (vagy üzletszerű kéjelgésnek-ezt mindenki döntse el maga), aztán hogy jó- vagy rossz üzlet az megint más kérdés. Amikor 2008-at írunk, és egy budapesti színház művészbüféjében egy közismert művésznő azt mondja: A szo**s az nem szex, AZ MUNKA!, akkor ti is megértitek, miért nem forgolódok álmatlanul éjszakánként az ágyamban, a "művésznőt" sajnálva. Gyomra válogatja, nekem nem menne se innen, se onnan. Leginkább az borzaszt el, gondolom kitaláltátok, hogy megannyi ember fordul el a szakmától, az ilyen incidensek miatt, illetve akarva akaratlanul megítélik az embert a mások gusztustalansága miatt.
Vagy rosszul látom?

Üdv Baka Szabolcs
Nem szereted a banánt?
Ezzel kezdtem az egesz gondolat futtatasomat.
Egy tulekedo fotost valahogy ki lehet kerulni, de a szegeny tapasztalatlan lanyokat behalozo, "con artist"-okat nagyon nehez. Pont ezt jelenti a szo, (confidence artist) eleri hogy megbizol benne, es ellopja a penzed. Az meg a kisseb problema, de rossz kepeket is kap szegeny, nem dolgozik, es egy nagyon csalodott, vagy rossz szajizzel all hozza. Sajnos egy egesz ipar epult fel erre, kamu modell tanfolyamok, kamu ugynoksegek, stb. (nem csak itt, vilagszerte)
Valojaban ez annyira rossz volt LA-ben, hogy a vegen meg az FBI is beleszolt. Egy darabig megszuntek, aztan kezdodott elolrol.
Igaza van mindenkinek, ha egy fotos ajanl valamit a model csak szimplan nezze meg a munkajat es dontson utana, vagy a konzultacio utan. Rengeteg felre ertest el lehet kerulni ezzel.
Na mostmar tenyleg nem zargatlak benneteket.
alexa bea mondta:
Fotós tapasztalataim sem tul biztatoak:Minap egy "munkaadó fotós" felhivott hogy lenne egy munka "valami kísérgetős" és elkezdett kérdezöskődni hogy van-e barátom ?milyen komoly?mit válallok?hány éves is vagyok 18-19?és akkor kezdett bele hogy hát vele kéne elmennem mondjuk pl moziba és akkor ott beleférne-e egy puszi vagy esetleg valami más?.......Végül nem derült ki hogy ki volt....
Meg kell hagyni, nem volt különösebben fantáziadús, se célratörő egyén :)))
Mennyivel egyszerűbb a női fotósok helyzete :).
Kedves Andi!

Mindenek előtt Köszönöm, hogy megosztottad velünk tapasztalataid, és bár személyesen nem ismerjük egymást, a képeidet nézve nagyon örülök neki, hogy nem hagytad abba egy negatív élmény miatt!

Üdvözöllek: Baka Szabolcs
He-he, őszintén szólva szórakoztatónak találnám, ha engem bármelyik csaj is bevádolna ilyesmivel. Merthogy, azt bizonyítania is kellene, konkrétan. Ha meg nem tudja, hát nem biztos, hogy én jönnék ki belőle rosszabbul, mint ő. Azért még ott nem tart a rendszer, hogy egy ideggyenge, ámde ambíciózus leányzó hisztériáira bírósági döntést alapoznának.
Mammel Erik mondta:
Feltehetően az igazán fotózási céllal fotózó fotósok nemigen erőltetik a modell magukévá tételét, egyrészt a már leírt renomévédelmi okokból, másrészt, ha közben azzal foglalkozom, hogy az eredmény jó legyen, akkor nem nagyon érek rá a lány "becserkészésével" törődni.
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem fognak ide nevek is kerülni konkrétan, mert kétlem, hogy bármely modell is ezen fórum adta lehetőségek keretein belül bevallaná: "igen, engem x.y. fotós megdugott a portfoliókészítés közben/utána/előtte, mert ezért vagy azért..." És ellenkező esetet sem tartok túlzottan elképzelhetőnek, hogy x.y. fotós írná le, "ezt vagy azt a modellt megdugtam, mert felajánlkozott, és hát nem is volt ronda, stb..." így megtörtént. Konkrétan meggyőződésem, hogy itt persze mindenki szépeket ír majd le, de valójában azért néha igen közel került a tűzhöz, alkalmasint meg táplálta is azt. Ennyit a fotósok oldaláról... Nyilván, akinek nem inge, nem veszi magára.

A magam részéről leginkább "elsőbálozós" lányokkal votl szerencsém fotózni, de mindenképpen kezdőnek nevezhető "modellekkel". A modellt a fotózásra elkísérgetés jelensége cirka egyharmad részüknél vetődött fel, mint probléma. Többségében a féltékeny barátok okozták ezeket, akiknek a jelenléte finoman szólva sem kívánatos. Lévén TFCD jellegű fotózásokról szó, ha már én rászánok pár órát, odacuccolok egy helyszínre, akor legalábbis szeretném, ha az elkészült eredmény jó is lenne, ne dolgozzam feleslegesen. A kezdeti időkben még belementem, hogy egy-egy modellt elkísérjen a barátja, mert "isten bizony nem fog zavarni". Az eredmény többnyire az lett, hogy a modell minden második képen felé pislogott, a srác az óráját nézte, telefonált közben a háttérben, cuccogott, némelyik kérdezgette, meddig tart még az egész. Ennek végül mondtam, hogy ő az egyetlen, akire itt nincs szükség, tehát nyugodtan elmehet, ha zavarjuk... Ugyanez a srác egyébként azt is előírta a barátnőjének, hogy a fürdőruhás fotózáshoz a bikini alá még egy bugyit is vegyen fel, nehogy véletlenül is átlátszó legyen :)))
Az ominózus eset után döntöttem úgy, hogy akár apu-anyu, akár férj-barát-vőlegyény az illető, vegyen érzékeny búcsút a barátnőjétől a fotózás kezdetekor és találkozunk annak végeztével. Hozza oda a helyszínre, jöjjön be, ismerjen meg, adok telefonszámot, de nekem ott ne szuszogjon a háttérben. Ha így nem felel meg, akkor ne raboljuk egymás idejét! Megjegyzem, ennyi erővel a Mademoiselle-t bárhol bármikor bárki megdughatja, szóval az utcára se nagyon eressze ki. De ez már legyen az ő párkapcsolati problémájuk...

A sokszor fotózásra jelentkező komolyságáról és szellemi színvonaláról meg legyen a tanúm az a kis gyűjtemény, amit Photocross barátomnak is már mutattam nálam. A dokumentum fotózásra (önként!!!) jelentkezőkkel történő mail-es egyeztetések kivonata, roppant elgondolkodtató néhol :)


Mintha én írtam volna :)Minden szavaddal egyetértek.Nem is fogom hosszúra.Szerény véleményem szerint ez így kerek.
Mr. Axx!
a kérdésedre a: Miért akt a ruhátlan test? című rovatban egy elég pontos választ találsz.
Valóban egy olyan oldalon jól jönne, csak oda "MI" ugye nem regisztrálunk fel (nem véletlenül).
A modell online-on azonban kialakult egy közösség, és van egy minőségi határ, épp ezért merészeltem "tollat" ragadni.
Aki még csak 1 fotózáson volt, AZ NEM MODELL!!! Nem attól modell valaki, hogy lefotózzák 1-2x, főleg ha ő fizet mindezért, és nem neki fizetnek. Modell attól lesz valaki, hogy szakmaszerűen csinálja, pénzt keres vele, normálisan DOLGOZIK, úgy néz ki, ahogy egy MODELLnek ki kell nézni (alak, bőr, haj, hozzáállás)...
Én magam olvastam nem egy lánynak az oldalán, hogy: "még igazából csak egy fotózáson voltam, és nem vagyok tapasztalt modell....". Ha egy lányt, vagy fotóst segítünk ezzel a néhány mondattal, akkor nekem már megérte!

Tisztelettel: Baka Szabolcs

vukic horvath korinna mondta:
Szabolcs, tiszteletet érdemel a kezdeményezés maga, de írta valaki, hogy ami a modelleket illeti akik itt vannak nem igazán kezdők, nagyrésze már tudja merre hány méter.....gondolom én, szerintem az ilyen jellegű infó cserének ott lenne nagyobb szerepe ahol kezdők vagy éppen gyakorlattal n em rendelkező lánykák is olvasgathatnák, nagyon sok ilyen oldal született az elmúlt időben ahová a szekrénysoros képeket is beregelhetik. Biztos tudnák hasznát venni, bár aki beregeli magát a tükörből telefonnal készített fotóval nem tudom mennyire fogja meghatni a dolog:)

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

© 2021   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek