816 tag
1147 tag
539 tag
730 tag
2046 tag
Címkék:
Meg kell hagyni, nem volt különösebben fantáziadús, se célratörő egyén :)))Fotós tapasztalataim sem tul biztatoak:Minap egy "munkaadó fotós" felhivott hogy lenne egy munka "valami kísérgetős" és elkezdett kérdezöskődni hogy van-e barátom ?milyen komoly?mit válallok?hány éves is vagyok 18-19?és akkor kezdett bele hogy hát vele kéne elmennem mondjuk pl moziba és akkor ott beleférne-e egy puszi vagy esetleg valami más?.......Végül nem derült ki hogy ki volt....
Feltehetően az igazán fotózási céllal fotózó fotósok nemigen erőltetik a modell magukévá tételét, egyrészt a már leírt renomévédelmi okokból, másrészt, ha közben azzal foglalkozom, hogy az eredmény jó legyen, akkor nem nagyon érek rá a lány "becserkészésével" törődni.
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem fognak ide nevek is kerülni konkrétan, mert kétlem, hogy bármely modell is ezen fórum adta lehetőségek keretein belül bevallaná: "igen, engem x.y. fotós megdugott a portfoliókészítés közben/utána/előtte, mert ezért vagy azért..." És ellenkező esetet sem tartok túlzottan elképzelhetőnek, hogy x.y. fotós írná le, "ezt vagy azt a modellt megdugtam, mert felajánlkozott, és hát nem is volt ronda, stb..." így megtörtént. Konkrétan meggyőződésem, hogy itt persze mindenki szépeket ír majd le, de valójában azért néha igen közel került a tűzhöz, alkalmasint meg táplálta is azt. Ennyit a fotósok oldaláról... Nyilván, akinek nem inge, nem veszi magára.
A magam részéről leginkább "elsőbálozós" lányokkal votl szerencsém fotózni, de mindenképpen kezdőnek nevezhető "modellekkel". A modellt a fotózásra elkísérgetés jelensége cirka egyharmad részüknél vetődött fel, mint probléma. Többségében a féltékeny barátok okozták ezeket, akiknek a jelenléte finoman szólva sem kívánatos. Lévén TFCD jellegű fotózásokról szó, ha már én rászánok pár órát, odacuccolok egy helyszínre, akor legalábbis szeretném, ha az elkészült eredmény jó is lenne, ne dolgozzam feleslegesen. A kezdeti időkben még belementem, hogy egy-egy modellt elkísérjen a barátja, mert "isten bizony nem fog zavarni". Az eredmény többnyire az lett, hogy a modell minden második képen felé pislogott, a srác az óráját nézte, telefonált közben a háttérben, cuccogott, némelyik kérdezgette, meddig tart még az egész. Ennek végül mondtam, hogy ő az egyetlen, akire itt nincs szükség, tehát nyugodtan elmehet, ha zavarjuk... Ugyanez a srác egyébként azt is előírta a barátnőjének, hogy a fürdőruhás fotózáshoz a bikini alá még egy bugyit is vegyen fel, nehogy véletlenül is átlátszó legyen :)))
Az ominózus eset után döntöttem úgy, hogy akár apu-anyu, akár férj-barát-vőlegyény az illető, vegyen érzékeny búcsút a barátnőjétől a fotózás kezdetekor és találkozunk annak végeztével. Hozza oda a helyszínre, jöjjön be, ismerjen meg, adok telefonszámot, de nekem ott ne szuszogjon a háttérben. Ha így nem felel meg, akkor ne raboljuk egymás idejét! Megjegyzem, ennyi erővel a Mademoiselle-t bárhol bármikor bárki megdughatja, szóval az utcára se nagyon eressze ki. De ez már legyen az ő párkapcsolati problémájuk...
A sokszor fotózásra jelentkező komolyságáról és szellemi színvonaláról meg legyen a tanúm az a kis gyűjtemény, amit Photocross barátomnak is már mutattam nálam. A dokumentum fotózásra (önként!!!) jelentkezőkkel történő mail-es egyeztetések kivonata, roppant elgondolkodtató néhol :)
Szabolcs, tiszteletet érdemel a kezdeményezés maga, de írta valaki, hogy ami a modelleket illeti akik itt vannak nem igazán kezdők, nagyrésze már tudja merre hány méter.....gondolom én, szerintem az ilyen jellegű infó cserének ott lenne nagyobb szerepe ahol kezdők vagy éppen gyakorlattal n em rendelkező lánykák is olvasgathatnák, nagyon sok ilyen oldal született az elmúlt időben ahová a szekrénysoros képeket is beregelhetik. Biztos tudnák hasznát venni, bár aki beregeli magát a tükörből telefonnal készített fotóval nem tudom mennyire fogja meghatni a dolog:)
© 2021 modellonline.hu
Működteti:
Profilkártyák | Jelentse észrevételét | Használati feltételek