Sziasztok!

Biztos nem egyedül vagyok a problémámmal, de miért van az Magyarországon, hogy ha az ügynököm kiközvetít egy fotós munkára, akkor 10 esetből 9-szer a fotós elkéri a mobilszámomat, meg utána hívogat, meg jóban akar velem lenni? Nem az lenne a normális hogy az ügynökömet hivja? Kint külföldön én nagyon ritkán tapasztaltam ilyet. És ez nekem is rossz ha kitudódik, mert ha modellügynököm ezt meg tudja, nem fog velem foglalkozni, és további munkákat adni...

Megtekintések: 611

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Kedves Anna!
1. ZAKLATÓ FOTÓSOK ...pár évvel ezelőtt a Blikk félmeztelen címlaplányai alá is mindig olyan képaláírások kerültek, hogy az egyik fotós így, a másik fotós úgy, de szinte mindegyik előbb-utóbb azt (is) akarja.... Ezt úgy látszik a fotósok soha nem fogják magukról lemosni. Nos, én fotózom, bár nem ebből élek. Velem történt meg, hogy egy katalógus fotózáshoz válogattunk lányokat. A válogatást követően az egyik kimaradt lány el kezdte híresztelni rólam, hogy én egy "olyan" ajánlatot tettem neki, amit ő visszautasított, s ezért bosszúból én nem válogattam be. Persze beleszólásom se volt, hogy ki kerül be és ki nem, ebben a megrendelő döntött. Ilyen esetben én, hogyan tudom bizonyítani, hogy én NEM vagyok ZAKLATÓ FOTÓS, Ő viszont egy HISZTIS, SÉRTŐDÖTT MODELL.... - sehogy!
Anna! Biztos sok valós eset rejlik a 9/10 -es arányosításod mögött, de tényleg mindig a fotósok kezében van az ostor?
TELEFONSZÁM.. - ha nem akarod, hogy hívjanak ne add meg, vagy egyszerűen nyomd ki ha hív. Ha "élőben" akar valaki többet, .. háát közvetlen akciók általában közvetlen reakciókat váltanak ki - alkalmazd :)
KORREKTSÉG - Kérdésem: ha én most direktben felhívok egy modellt, vagy emilen teszek egy ajánlatot (hiszen itt a weboldalon szinte mindeki megadja az elérhetőségét) akkor én most inkorrekt, netán zaklató vagyok? VAGY Ha egy modell, aki egy ügynökséghez tartozik, de az ügynökség által alig kap, vagy nem kap munkát, holott neki ígérek anno fűt - fát, ....stb. Tehát ha ezt követően elfogadja a direkt ajánlatot, akkor ő most inkorrekt?
Sajnos tény, hogy úgy a "modellállomány" mint a "fotós szakma" eléggé felhígult. Egy folyóparti szépségverseny bemutatkozásán is már szinte mindeki modellkedik, illetve aki megteheti és tud venni egy drága gépet, az már fotósnak tituláltatja magát.. Magyarország pedig túl kicsi ennyi "topmodellnek" és "sztárfotósnak", ezért mindenki úgy próbál érvényesülni ahogy tud. Ki a siker érdekében átgázolva a másikon, ki korrekten, de végül hoppon maradva... - ez van most ... s ez is lesz még, jóideig.

Egyébként tetszenek a fotóid! Komolyan! ... legszívesebben írnék egy emailt ... :)
Sok sikert, szép karácsonyt!
Üdv: MB
Bálint jól beszélsz, ha nem szabadúszó a modell (vagy egy ilyen modellonline v. aféle oldalon keresem meg), akkor azonnal az ÜGYNÖKÉT ildomos felhívnom - lehet sok fotós úgy gondolja, hogy az, hogy olcsóbban elhívja a modellt 1x, jobban megéri, mintha jó kapcsolatban marad az ügynökséggel, és többször hívhatja a lányt, vagy kap az ügynökségtől más modellt, vagy nem lesz a fotósnak rossz híre - de sokan nem így gondolják - ezt mondom mint fotós.

És mivel ügynökségem is van (bár nem olyan vonalon, mint Bálintnak vagy Lisának) - de mint szervező is átérzem a helyzetet, és az új lányok közül akiben látok fantáziát, igenis exkluzív szerződést iratok alá (max. ha nem olyan a csaj hozzáállása, munkája, felbontom) - mert nekem is elegem lett a fotósok/producerek/más ügynökök/ügynökösködő modellek által ide-oda hurcolt csajokról - és van még 1-2 erotikusabb profilú ügynökség, aki ugyanezt csinálja... A modellek vándorlásának, a szakma tovább higulásának, az árak lemenésének csak így lehet gátat szabni, akár fashionről, akár a fotózás/modellkedés más vonalairól beszélünk...

Uff, ennyi voltam, mindenkinek Boldog, Békés, Szeretetben Teljes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!
Bálint
Jól beszélsz.
Péter minden tiszteletem a tiéd, de már megbocsáss muszály reagálnom 2 kijelentésedre mert nem birom megállni szo nélkül ... :):)

1. egy munka utan, ha a modell szimpatikus, vagy latok valamit amit a sajat magam szamara alkalmazni tudnek, persze, hogy megkerdezem, hogy esetleg elerheto-e, vagy erdekli-e a dolog. Ha igen a valasz, akkor temeszetesen szamot cserelunk. - NA EZ PONTOSAN AZ A DOLOG AMIÉRT A VILÁGON MINDENHOL AZONNAL KIRÚGJÁK A MODELLT, A FOTÓST PEDIG EGY ÉLETRE ELFELEJTIK A KOMOLYABB ÜGYNÖKSÉGEK. (TÖBB MINT 40 ORSZÁGBAN TÖBB MINT 200 ÜGYNÖKSÉGGEL DOLGOZOM, DE MÉG NEM LÁTTAM ÉLETEMBEN OLYAN SZERZŐDÉST AHOL NE LETT VOLNA BELEÍRVA HOGY A MODELL SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ADHATJA KI A SZÁMÁT A FOTÓSNAK/KLIENSNEK ÉS NEM IS TÁRGYALHAT SEMMILYEN KÉSŐBBI MUNKÁRÓL A MEGRENDELŐVEL. MINDENHOL AZONNALI SZERZŐDÉSBONTÁS A SZANKCIÓ ILYEN ESETEKRE ...)
2. Ugyeskedni sajat magatoknak, ahoz nem kell ugynok! - MÁR MEGBOCSÁSS, DE HOGY A VIHARBA NE KÉNE!!! HA MEGTUDNÁM HOGY BÁRMELYIK MODELLEM A TUDTOM NÉLKÜL "ÜGYESKEDIK", AZONNAL KIRÚGNÁM, AZ ÜGYESKEDŐ PEDIG EGY ÉLETRE FEKETE LISTÁRA KERÜLNE NÁLAM. ELLENBEN A VILÁGON MINDENHOL -ÍGY NÁLUNK IS- VAN RÁ LEHETŐSÉG HOGY A FOTÓSOK KIKÉRJÉK A MODELLEKET AZ ÜGYNÖKSÉGEKTŐL TFCD ANYAGOKRA, ÉS NYILVÁN HA AZ ÜGYNÖKSÉG A KONCEPCIÓ ALAPJÁN HASZNOSNAK TALÁLJA A DOLGOT, AKKOR SZÍVESEN EL IS ENGEDI A MODELLEKET. NÁLUNK IS SOK MODELL BARÁTI VISZONYBAN VAN HAZAI FOTÓSOKKAL (MINT AHOGY ÉN IS), DE HA BÁRMIKOR FOTÓZNI AKARNAK EGYMÁSSAL, MINDEN ESETBEN A MI ENGEDÉLYÜNKET KÉRIK, A FOTÓSOK TŐLÜNK KÉRIK KI A LÁNYOKAT ÉS EZ ÍGY IS KELL HOGY MÜKÖDJÖN, ITTHON IS ÉS KÜLFÖLDÖN IS.

Na nem okoskodok tovább. További szép estét és kellemes Ünnepeket Kivánok mindannyiotoknak!
Üdv: B.
Boldog Karacsonyt Mindenkinek!
Na, mar megint korbejartunk! Errol volt egy vita a legelejen!
DISZTINGVALJUNK! Contextus kerdese az egesz!
A telefonszam kiadasa egy szemelyes dontes, ha valami miatt erdekel a masik, elkerjuk, vagy kiadjuk a szamunkat, tudvan, hogy keresni fognak. Ebben talan neha en is bunos vagyok, hiszen egy munka utan, ha a modell szimpatikus, vagy latok valamit amit a sajat magam szamara alkalmazni tudnek, persze, hogy megkerdezem, hogy esetleg elerheto-e, vagy erdekli-e a dolog. Ha igen a valasz, akkor temeszetesen szamot cserelunk. Ez nem azt jelenti, hogy zaklatni fogom barmikor is, de ha dolog ossze jon, felhivom, es csinalunk par kepet. Eddig meg senki sem panaszkodott, sot neha a modellek keresnek meg engem valami keressel, amit szivesen megcsinalok. Nincs ebben semmi rossz, ha kolcsonos a dolog. Ha jol emlekszem ez volt a TFCD! Ugyeskedni sajat magatoknak, ahoz nem kell ugynok!
Ezen az oldalon is majdnem mindekinek fent van a szama! Akkor mi itt a kerdes?
A fotos dumaja, hogy "Sztart csinalok beloled Baby!" az mar ezer eve egy rossz duma!
De, mint Nemes Balint "ZOOM modells" az angol oldalon nagyon okosan figyelmeztett mindekit 'A fotos nem alkalmaz modellt egy munkara!" Javaslatot tehet, de ennyi! Nekem 40 ev alatt nagyon keveszer sikerult!
Az egy mas tema, hogy nemely fotos, csajozni akar, vagy mint itt is egy fizetos munkara valaki TFCD alapon keresett modelleket! Na, ez nagyon gaz!
Egy reputaciot felepiteni evekig tart, lerombolni egy perc!
Tessek disztingvalni, kinek milyen infot adunk ki magunkrol, az magunktol fugg.
Ha megjelenik egy modell egy oriasplakaton az ugynoke tudta nelkul, az azt hiszem a veget jelenti a kapcsolatnak,
Ne felejtsuk el, hogy egy igazi megrendelo, az nem is a fotossal intezteti el a modell alkalmazasat. Legalabb is nem a vilag mas reszein.
Egy igazi munkanal egyeztetni kell egy millio emberrel, az ugynok az egyil legfontosabb, mert O felelos a modell megerkezesert, felkeszultsegerol, biztonsagaert, stb, kihagyni csak szimplan hulyeseg, es amatorizmus!
A szemelyes dolog az mas, szoval disztingvaljunk!
Es itt egy into pelda, a ZAP zenekar videoja, nalunk csinaltuk, szocal nem eppen karacsonyi, de elvezzetek!

http://www.youtube.com/watch?v=eT9UUQE8cVI
renzo: persze, költői túlzás volt a 9/10, és odairtam az egyik megjegyzesben hogy tisztelet a kivételnek. de a problémát értjük szerintem...

az ügynökségnek meg hát nyilvan megvan mar a maga fekertelistája :) nem is gondolnád milyen nagy tiszteletnek örvendő fotósokról bizonyosodik be időnként ez meg az :) tudnék mesélni :) de majd eccer megirom az emlékirataimban :))
renzo: ebből miért is következik, hogy rossz az ügynököm? :) de legyen akkor 10-ből 5, mondjuk akkor fele, az jobb arány? nem :) mert egynek se kéne, hanem mindenkinek tiszteletben kéne tartania, hogy az ügynökségnek munkája/pénze van a modellben. ha már egyszer az ügynökségtől kért modellt, akkor nem nyúljuk le. na mindegy ezt már leirtam sokszor, nem tisztem itt nyalni az ügynökség felé, csak olyan szanalmas ez a magyar valosag :(


Gelner Lóránd (Renzo) mondta:
"hogy ha az ügynököm kiközvetít egy fotós munkára, akkor 10 esetből 9-szer a fotós elkéri a mobilszámomat, meg utána hívogat, meg jóban akar velem lenni?"
nem lehet,hogy az ügynököddel van gond? csak egy kérdés, ha ilyen rossz az arány.....
Magyarországon és van ahol külföldön is azt lesik, hogy lehet kikerülni a fizetést. Ez igaz modell, fotós irányból is.
Sajnos ez van és igazából szerződéssel lehet védekezni ellene.
De mi van ha nem tartják be?
Na ez a másik jellemző erre felé a jogok betartása, betartatása...
Kedves Anna!

Mint fotós ritkán dolgozom olyan lányokkal akik ügynökségeke keresztül jönnek el hozzám, de másrészről mint lemezlovas rengeteg helyre megyek szórakoztatni ügynökségen keresztül, szóval valamennyire átérzem a problémád.
Az egy dolog, hogy oda nem piszkítok, ahonnan eszem!
Másrészről, én lebeszélem az ügynökséggel minden esetben , hogy ők mennyiért "adnak"el , ez azért jó, mert ha ők el tudnak adni többért, akkor miért mennék el kevesebbért, vagyis ha elkezdenének telefonszámot kérni, és alkudozni, akkor is ugyanazt kapják, mert ha az én munkám megér annyit akkor máskor miért fizetnének kevesebbet, gyakorlatilag az én munkámat értékelném alacsonyabban.
Persze lehet hogy ebben a szakmában ez nem működne, nem vagyok modell, és ügynökségem sincsen, de talán segíthet egy kicsit, hogy hogyan is viszonyulj az ilyen dolgokhoz.

üdv: Baka Szabolcs
kevés fotós reagált :) lehet mindenki magára ismert? :))))))
Sziasztok! Én is nemrég kezdtem doglozni magyarországon is és a külföldi mintát követve egy ügynökséggel dolgozom csak. Ők biztosítanak nekem olyan jogi, szervezési korrekt hátteret ami miatt nem érzem magam kiszolgáltatottnak.

De szerintem nem csak a modell az aki tud érte tenni hogy ne adja meg a számát, hanem a fotósnak sem kellene ezzel nyomulnia a fotózáson, mert miért is teszi? Miért nem hívja az ügynököt? Nem is értem de velem is előfordult.
Igen, csak pont az emlitett rövidtávú gondolkodás miatt a modellek megadják, mert azt gondolják, hogy mennyivel jobb ha majd a fotóssal direktbe megállapodnak, a fotósok meg szintén ezt gondolják. Számtalan esetet tudok, hogy modellek megállapodtak fotósokkal aztan fotós meg nem fizette ki, vagy a fotos által rendelt modell meg nem jelent meg. Előbb utóbb ugy is mindegyik rájön, hogy kockázatosabb direktbe összekapcsolni. Ami felháborit az a hierarchia be nem tartása és a modellügynökség munkájának leszarása mindkét részről. Sajnos mindkét félre ráférne egy alapos agymosás. De ismételten tisztelet a kivételnek. Biztos pár év mulva ez lecseng.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

© 2019   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek