Információ

Fotós iskolák

“Aki tudja csinálja, aki nem tanítja...” Egyre több fotósiskola indul. Egyre nehezebb eligazodni közöttük. Osszuk meg tapasztalatainkat!

Felhasználók: 36
Utolsó aktivitás: Okt 9, 2016

Cseréljük ki tapasztalatainkat!

Egyre több a fotósiskola és egyre kevésbé lehet eligazodni közöttük. Ilyenkor jön mindig a felhígulás. Saját tapasztalatból tudom, hogy egy jó tanfolyam alatt milyen hatalmasat lehet fejlődni és azt is, hogy egy gyenge mennyire időpocsékolás.

Osszuk meg tapasztalatainkat, hogy egymást és az érdeklődőket segítsük a jó döntés meghozatalában. Fotósok, fotósiskolák és fotóstanfolyamokkal kapcsolatba került tagokat várnék ide minél több információval, véleménnyel, tapasztalattal és minél kevesebb reklámízű megnyilvánulással.
Milyen legyen egy jó fotós tanfolyam?

Elsőként talán kezdhetnénk a címben szereplő mondás igazságtartalmának a megvizsgálásával.
Egyetértetek vele vagy a fotózásnál ez nem igaz?

modellOnline fórum

fotós iskola angol nyelven 2 Válasz 

Indította: Oke Erika. Utolsó válasz Bloom Fashion Group Febr 16, 2009

Üzenőfal

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Fotós iskolák –nak.

Hozzászólás DGPX által Február 25, 2015, 2:29pm-kor

Sziasztok!

Retus és/vagy képszerkesztői munkára keresünk elhivatott, tapasztalattal rendelkező kollégákat.

Referenciákat a retus@dgpx.hu címre várunk.

Hozzászólás Luck4eve Hosstes Ügynökség által December 18, 2014, 12:39am-kor

Sziasztok!

Hosstes ügynökségünknek fotózása lesz most Pénteken.A profi smink és fodrász csapat már a lányokkal együtt megvan.Erre az alkalomra keresünk fotóst,ha sikeres lesz az együttműködés hosszabb távon is szívesen dolgoznánk vele.

Érdeklődés: bertold@luck4eve.com

Hozzászólás Török Anna által Január 15, 2014, 7:22pm-kor

Sziasztok! 
20 éves lelkes fotósnak tanuló lány vagyok. A KREA-ra szeretnék jelentkezni jövőre mesterszakra, viszont nagyon jó lenne, ha még több tudást szereznék a szakmában. Olyan budapesti fotósok jelentkezését várom, akik örülnének egy segítő kéznek, akiknél asszisztálhatnék. Ez számomra egy hatalmas segítség lenne, remélem akad majd jelentkező. Az eddigi munkáimat itt megtalálhatjátok: http://torokannaphotography.com/ illetve itt a facebookos oldalam is:https://www.facebook.com/AnnaTorokPhotography Előre is nagyon szépen köszönöm! A pancslusz9@gmail.com-ra várom a leveleket, vagy a 0620 244 0476-os számon a hívásokat.

Hozzászólás Cryon school & Model Management által Március 12, 2013, 3:08pm-kor

50%-osAKCIÓ: FOTÓTANFOLYAM NEMZETKÖZI SZINTEN!

Akció érvényességi ideje: 2013.03. 13.-tól – 2013.04.13.-ig van érvényben

Létszám.: min.:4 – max..:5 fővel.

Képzés időtartama: 30 óra

Elméleti és gyakorlati oktatást egyaránt tartalmazza!

Fotó referenciák megtekinthetőek: www.facebook.com/Cryonmodels oldalon

 

TÁRGYALT TÉMÁK: fotótörténet, modern es archaikus technikák, fényképezőgép felépítése, (analóg,digitális) objektív típusok, mélységélesség, fotónyersanyagok típusai, negatív-pozitív laborálás, az elektronikus képfeldolgozás alapfogalmai, digitális fotográfia technika alapjai, világítási technikai alapok, felszerelések ismertetései, kompozíció, fénymérés, Szin hőmérséklet, Szin elmélet stb…  Elméletek, gyakorlatok…

 

GYAKORLATI TÉMAKÖRÖK: tárgyfotózás, portré, modellfotózás, természetfotózás, épületfotózás, makro…

 

Ajándékozás esetén igényelhető névre szóló ajándék plasztik kártya is!

Info.: +3630/376-4118

Referenciák: www.facebook.com/Cryonmodels

Web.: www.cryonmodels.eu

Hozzászólás Juhász Bianca által Október 23, 2010, 12:41am-kor
Fotópályázati Felhívás!
Induló offline, szakmai Divatmagazin fotópályázatot hirdet!
Célja, hogy teret adjunk a fiatal tehetségeknek. Lényeg, hogy dolgozzatok csoportban, melyben megmutatjátok kik is vagytok és milyen stílust képviseltek!
A legjobban sikerült alkotásokat a magazin első számában tesszük közzé, mellyel lehetőséget biztosítunk számotokra, hogy a szakma is megismerjen!

Téma: Metamorfózis
Divatfotót várunk, melyben a styling-ot, make up-ot és a fotótechnikát egyaránt értékeljük.
A képek 300 DPI felbontásúak legyenek.
Maximum 3 képpel lehet jelentkezni.
Nincs kritérium, szabadon választott technikákkal dolgozhattok!
Várjuk kreatív feldolgozását a témának az info@lackmagazine.com e-mail címre.
Leadási határidő: 2010. November 15.
Hozzászólás Vanicsek Gábor (GVI) által Február 16, 2009, 3:12am-kor
Akkor most ez már reklám. Most fognak indulni tanfolyamaink, workshop-jaink a "BLOOM School" keretein belül Szipál Péterrel és Vanicsek Péterrel.

Szipál Péter pont a látásmódot és a szakmai trükköket oktatja. Én végig csináltam vele már néhány munkát illetve van közös futó projektünk is. Többet tanultam a "nézelődésből" mint korábban összesen könyvből, tanfolyamból, stb.

Vanicsek Péter a digitális utómunkában pedig a fotósoknak szükséges fogásokat oktatja amivel gyorsan lehet látványos javulást elérni a képeink minőségében. Ha megnézitek az anyagait akkor láthatjátok, hogy mi várható.
Hozzászólás Szipal Peter által Január 22, 2009, 10:03am-kor
Huha, nagyon koszonom a sok kedves dicseretet. Foleg, hogy egyetertunk.
Ez is mint minden "attitude" kerdese. A felszereles az valahogy olyan minta az autok, csal mert van egy Ferrarink attol meg nem leszunk Michael Schumacher-ek. Az csak abban segit hogy megvalosithassuk amit elkepzeltunk. Fotografia az kb 20% technika, es 80 % kommunikacio, minden fokon. Azt viszont nem konnyu tanitani, vagy tanulni.
Igazad van Istvan talan celszerubb ha kissebb csoportokban egytemaju workshop-ok, vagy 4 alkalmas tomoritett tanfolyamok, hiszen az alapok utan csak gyakorlas szukseges, hogy kialakitsuk az egyeni izlesunket, es azt kivetitve kommunikaljunk a kozonseggel.
Ertem az apam frusztraciojat, hiszen nem 6 alapvilagitas van, hanem csak egy!
A JO VILAGITAS!es higgyetek el, az neha a 9-ik lenne. Meg kell talani a legjobbat a temahoz, es ahoz nem kell sablonokat kovetni. Mert akkor sablonos kepeket kapunk.
Egy sikeres, vagy egy jo oktatas pont ezeket a sablonokat tenne feleslegesse.
Kialakitani az egyeni stilust azt egy jo alapfelkeszites utan mindenkinek a sajat feladata, fuggetlenul attol, hogy eppen most mi a legujjabb divat. Ha tul sokat torodunk azzal, hogy elsajatitsuk a legujabb trendet, akkor amikor az valtozik es fog valtozni, akkor kezdhetjuk elolrol az egeszet.
Persze az uj trend sem uj, lasd az ezen az oldalon hirtelen elburjanzo _Pin up" maniat.
Ez a trend mar lassan 100 eves de mint minden ez is a "retro" dolog lett, es divatba jott. Mar lassan 25 eve ezt csinalom, megszakitas nelkul!
Vigyazni kell az ilyen jelzokkel mint "extreme" "retro" stb, hiszen ezek csak kitalalt jelzok, hogy latvanyosabba tegyuk a tenyt, hogy mar a kilencvenedik bort huzzuk le ugyan arrol a tehenrol.
Szerintem is egy koncentralt egytemaju iskola tobbet nyujthat az alapok elsajatitasara, es ha van eleg elkotelezettseg, akkor az egyeni stilus kialakitasara.
Nem onreklamoztam, csak a szereny velemenyem probaltam kifejteni.
Kosz a meghallgatast.
Hozzászólás Vanicsek Gábor (GVI) által Január 17, 2009, 4:32am-kor
Örülök, hogy ezt írtad illetve írtátok, mert mi is abból indultunk ki, hogy nem a technikai részleteket kell a fejekbe tömni, mert az a "képalkotásban" nem igazán segít. Sokkal inkább egy szemléletet, látásmódot érdemes megmutatni, átadni. Persze ez ténylegesen csak akkor működik ha olyan hiteles, nagytudású szakember, művész teszi ezt mint mondjuk a Baricz Kati.

Közös projektjeink kapcsán volt szerencsém Szipál Péter közelében lennem és látnom ahogy dolgozik. Az első három fotózásos napon a háttérből figyelve (ez munka volt nem oktatás) többet tanultam, mint jó pár év alatt könyvekből, tanfolyamból, meg még innen-onnan összesen Az a fajta szemléletet, munkastílust amivel dolgozott sose láttam korábban. Így is jött az együttműködés ötlete a Péter és a BLOOM között.

Na itt ez abbahagyom, mert óhatatlanul reklámízűvé fog válni a kis hozzászólásom, amit nem szeretnék. Pár napon meghirdetjük az új tanfolyamainkat, workshop-jainkat és azt majd reklámozom:) de nem itt a csoport társalgásának a színhelyén.

Sajnálom, hogy nem szóltak hozzá többen, mert esetleg még jobban tudnánk összeállítani a tanfolyamok anyagát. Annak viszont örülök, hogy Gábor és Zoli hozzászólása alapján úgy látszik, hogy helyesen gondolkodtunk.
Hozzászólás Dévai Zoltán / Beautyhunt / által December 30, 2008, 9:26pm-kor
Anno próbáltam én is eligazodni a fotóiskolák között, de nem jártam sok sikerrel. Szívből egyet sem tudtak nekem ajánlani ismerőseim!
Végül kaptam egy nevet: Baricz Kati
Elmentem hát hozzá egy hétvégi workshopra, ahol a Művésznő nem tanított, nem magyarázott... de engedte, hogy nézzem, ő hogyan csinálja. Köszönet érte!
Ezek után jöttek a könyvtárak, antikváriumok a szakkönyvek és szaklapok tucatját begyűjtve próbáltam tudásom fejleszteni. Ma az internet segít és néhány önzetlen fotós BARÁT! :)
Hozzászólás Vanicsek Gábor (GVI) által December 30, 2008, 7:49pm-kor
Na végre szereztem magamról egy fotót:) Talán sikerül aktívabbnak is lenni így az év végi hajrá után.

Szóval arra gondoltam, legyen egy ilyen csoportot, hogy ha már ennyien vagyunk itt akik a divattal, a fotózással és divatfotózással foglalkozunk akkor gyűjtsük össze a tapasztalatokat az iskolákkal, tanfolyamokkal kapcsoltaban, hogy ezen a területén is lehessen fejlődés.

Nem akarom eltitkolni, hogy önös érdek is vezetett. Nem régiben indítottuk el a Szipál Péter nevével fémjelzett fotós iskolát (aminek a szervezési és kommunikációs feladatait mi a BLOOM csináljuk). Szipál Pétert gondolom nem kell bemutatnom. Ő már jó ideje oktat, de speciálisan a hazai viszonyokhoz szeretnénk a legjobb tanfolyamokat kialakítani, ezért érdekel mindenkinek a vélemény.
 

Felhasználók (36)

 
 
 

© 2021   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek