Információ

PHOTOSHOP-művészek klubja

Van élet a Levels után?

Felhasználók: 49
Utolsó aktivitás: Dec 9, 2018

Digitális képalkotók közössége

Egy igen válasszal, már be is léphetsz a klubba, és még el is mesélheted.
Ha akarod...

modellOnline fórum

Ennek a személynek nincsenek még beszélgetései.

Üzenőfal

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a PHOTOSHOP-művészek klubja –nak.

Hozzászólás Elmagic agency által Szeptember 15, 2015, 10:13am-kor

Figyelem retus tovább képzési lehetőség fotósoknak!

Aki már jártas High-End Beauty retusban de vannak még kérdései és szívesen tanulna ebben jártas szakembertől Alexovics Attilatól.


Időpont: szeptember 20.

Képzés ára: 20.000 Ft

Jelentkezési határidő: szeptember 18.
Létszám: max 8 fő

Jelentkezés: info@elmagicagency.com
Cím: 1023 Budapest, Ürömi u. 25-29
http://digitalphotoshopretouching.com/…/natalia-taffarel-re…

Hozzászólás John W. Goldstein által Január 1, 2015, 3:02pm-kor

Hozzászólás mikvannak által Május 30, 2011, 10:00pm-kor

Flash (digitális) fotóalbum referenciáim bővítése céljából keresek profi fotókkal rendelkező modellt vagy fotóst az alábbiak szerint.

- 30 - 40 fotó egy témában (lehetőleg extrém:  flash = feltűnő)

- A fotókat csak az albumhoz a modell és a fotós feltüntetésével használnám, de az albumot szabadon terjeszthetem és megjelentethetem.

- Az albumot a fotós/modell rendelkezésére bocsájtom ingyen, (swf) de értelemszerűen más ellenszolgáltatást, javakat nem adok.

mikvannak@t-online.hu

Hozzászólás Sánta Zoltán Krisztián által December 6, 2010, 4:26pm-kor
Sziasztok! - Jó napot! :)
Egy fiatal fodrász vagyok, kisebb-nagyobb eredményekkel. Most szombatra tervezek (meg is valósul!) egy "klasszikus"-elvont-extrém fotózást ( ezek együtt ill külön is. )
Szeretnék érdeklődni, hogy olyan lehetőség van-e, hogy fotók retusálását valaki vállalja a képekért cserébe? Oda vissza referencia alapon ?!
Várom a leveleket a santazoltan92@freemail.hu e-mail címre. Köszönöm... Üdv. Krisz
Hozzászólás Módos Gábor által Február 22, 2009, 9:20pm-kor
Én múltkor csak az elnevezés miatt berzenkedtem egy kicsit, a Judit véleményével egyetértek. Engem sem érdekel, hogy milyen géppel, milyen technikával készül egy kép, csak a végeredmény fontos. A Photoshoppal csak akkor van bajom, ha öncélú, ha izzadságszaga van... Az szerintem csak gyermekbetegség, hogy megszédülve a lehetőségek végtelen skálájától sokan minden őrületet belevarázsolnak a képbe - ahogy Szipál Péter is írja - "terminátort a pillangókkal", de ezt remélem kinőjük egyszer.
Hozzászólás magyar gabor által Január 17, 2009, 10:24pm-kor
:D
Hozzászólás Szipal Peter által Január 16, 2009, 9:11am-kor
OK, akkor most megint I adore you!
Hozzászólás Szipal Peter által Január 15, 2009, 2:05pm-kor
Koszonom a dicseretet Gabor, nem gondoltam, hogy ven fejemmel esszeket fogok irogatni, de ez is erdekes!
Suzanne Sontag bolcsen irta, hogy "Az ertelmezes az agy bosszuja a muveszet ellen!" Igaza volt.Hogy mi a muveszet azt mar ezer ev ota vitatjak, ugyanugy mint hogy ki a muvesz es ki nem, es ki jobb miben, stb. A definicio csak reszben letezik, de valahol ott ahol keves a firbli, es megallja az idot.
Ami az egesz PS diskurzust illeti, meg mindig ott tartok, hogy ez csak egy szuper sotetkamra, es egy szuper zsilett, es egy fantasztikus ecset, ennyi!
Hitelesseg, viccelunk, meg a regi festok is glamurizaltak a temaikat, lasd a szoke kekszemu Jezusokat, senki sem akar valojaban ugy kinezni ahogy valojaban kinez, ez egy hiusag, es foleg miutan ez valahol parkereses, mindannyian fontosnak tartjuk, lam, meg a kamera is hazudhat, hiszen ugyan azt a modellt is vagy elonyos, vagy elonytelenul fotografalja valaki maris valami "hazugsag" tortent.
Hagyjuk mar ezt a plasztik vilag kliset, a vilag mindig hodolt valami "fad"-nek, (pillanatnyi divat)csak lassubb volt a kommunikacio, ma gyorsabb, tehat minden gyorsabban valtozik.
A mi szakmankban is csak a nagyon fiataloknak ujak a dolgok, a hires ringlight a 70-es evekben lett eloszor divat, aztan hala Istennek meguntak, de aztan megint elojott,ugyan igy a most az itthoni korokben felfedezett 'pin up" Ahogy elnezem, most a vizcsapbol is az jon ki, ami mint ujdonsag kb 100 eve letezik,
Jon vissza a spot lampa is, stb. (Ja, mar az is visszajott)
Magazinok azert crealnak "plasztik" kepeket, mert inkabb az "Image" a fontosabb mint maga a model. Ez foleg akkor valik nyilvan valova, amikor sztarokat fotoz az ember, Ok sem akarnak ugy kinezni ahogy bejottek a studioba. Vagy ugy kell bemutatni oket ahogy eppen a film amit eppen nyomnak lattatta oket. "Hitelesseg?"
Ansem Adams bacsi, -erdekes ugyan abban a fotoboltban vasaroltunk- hat, Yosemite park az Isten csodaja, de megsem ugy nez ki ahogy O lefotozta. De neki volt ideje ra hogy kivarja a megfelelo idot, es kesobb kicsit manipulalta a dolgokat
A 60-70-es evekben is ugyan ugy meg voltak retusalva a magazinok, csak kezzel, es egy kissebb vagyonba kerult, es foleg szines kepekhez egy egesz specialis retusor garda kellett. De ez csak retusalas.Egy rossz kepet neha elviselhetove lehet tenni retusalassal, de attol meg nem lesz jobb. A retus az valahogy olyan mint a fenyezes az auton, egy 2 millio forintos festes utan egy Moszkvics, meg mindig Moszkvics marad. Nagyapam (az Oreg Szipal) mindig mondta, hogy ugy fotozzunk, hogy ne kelljen retusalni. Egy jol vilagitott kepet nem is kell.
Nezzetek itt is mindenki a maga szekeret tolja, ez csak egy munka, izlestol fugg, (meg a draga megrendelotol jo vagy rossz, az lesz az eredmeny. Lehet firblizni es modelleket studiobol egy viharos tengerre varazsolni, leopardok, ET, vagy Terminatorok tomkelege pillangokkal keverve stb, vagy csak
Kelly Johnson (SR 71) hires mondasa "Keep it simple, stupid!" (Csinald a legegyszerubben, te bolond!) ertve, hogy csak csinaljunk egy egyszeruen szep kepet.
Bocs, hogy mar megint belekontarkodtam a temaba.
Hozzászólás Módos Gábor által Január 15, 2009, 11:14am-kor
Bocs' Korinna a kisbetűs nevedért, csak hülye módon szolgaian bemásoltam a hozzászólásaid címsorát! Elnézést!
Hozzászólás Módos Gábor által Január 15, 2009, 11:11am-kor
Hetek óta nézem ennek a klubnak a nevét, és most beleolvasgattam a hozzászólásokba. Ugyanaz volt vele a bajom, mint Szipál Péternek. Régen még Leonardó, vagy Rembrandt sem volt művész, „csak” mester. Ma meg az a művész, aki nyomtat magának egy ilyen névjegyet. Természetesen az igazság sohasem egyszerű. Szipál hasonlata Rembrandt ecsetjével tökéletes. Mint eszköz a Photoshop is alkalmas művészi produktumra, a kérdés mindig az, hogy kinek a kezében. Több újságban leírtam már: Amennyire élvezem és örömmel használom a digitális technikát – benne a Photoshopot – annyira elkeserít, hogy a fotó a lényegét veszítette el: A hitelességét. Ma már semmi nem igaz. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy a nők milliónak példa a magazinok címlapja, olyanok akarnak lenni mint ők, és sajnos nem tudják, hogy annak jó esetben a fele a „hozott” anyag, a többi a Photoshop. Nagyon tetszenek vukic horvath korinna hozzászólásai, nagyon jól és pontosan látja az egész dolgot. Mélyen egyetértek azzal, amit mond: A hitelesség elvesztésén túl a gondosságot és alaposságot is elvesztettük. Miután nem kerül súlyos ezrekbe a film, mindenki nyomja gombot, mint süket a csengőt! Sajnos, én is. Bármennyire erőlködöm, hogy figyeljek, hogy gondosan komponáljak, elkap a hév és utána a számítógép előtt káromkodok, hogy sok tucat képből kell kiválasztani azt az egyet.
Nem vagyok ellensége a Photoshopnak. Sőt! Ha ez a klub alkalmas arra, hogy jó irányba terelgessen mindenkit, hogy lenyesegesse a vadhajtásokat, az öncélú bűvészkedést, akkor nagyon jó. Gondolom, hogy a klub létrehozójának, Vanicsek Péternek és az Ő ügyes moderálásának köszönhető, hogy ebben a klubban tényleg jó a hangnem. Maradjon is így! Üdv’ mindenkinek.
 

Felhasználók (46)

 
 
 

© 2021   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek