Avagy ami jó, azt másolják? :)


Részemről az egész kb egy éve kezdődött. akkor jött az ötlet hogy kellene egy ilyesféle portált hegeszteni. Aztán volt pár más projektem magyar programozókkal, nyögvenyelősen. ezért csökkent a motivációm ilyen nagy fába vágni a fejszém. látva a modellvilág hanyatlását, ez csak fokozódott... nemrég egyik kollégám/barátom, Iván hívta fel a figyelmem a ning motorra, ami egy bárki számára hozzáférhető, jól testreszabható social network engine, okos funkciókkal, nagy-nagy fejlesztői háttérrel.

Ekkor kezdtem gondolkodni újra a modellonline.hu cím hasznosításán. Nem kell a nulláról motort építeni, havi 54 dollárért van egy stabil motor szerver háttérrel, backuppal, reklámmentesen. optimális.

na így már megcsináljuk.
napokig gondolkodtam, designoltam, tervezgettem a boxok helyét, a főoldal felépítését, fordítgattam a hibás, félig-magyar message-eket (tudom, még mindig nem százas:)). kerestem a legjobb blogokat, rss-feedeket, amiket érdemes beágyazni a főoldal alsó részébe (ugye olvassátok?:)). tervezgettem, tesztelgettem, változtattam stb, majd pár nap múlva meghívtam az első pár embert, és kíváncsian vártam a reakciókat. tetszett nekik:) örültem.

innen magától folytatódtak az események, hála a "meghívó" menüpontnak, nemsoká sokan lettünk.
hirtelen túl sokan. voltak esküvői képeink, szekrénysor előtt fehérneműben nagylevegővel mosolygó "modelljeink" (szigorúan dátumozott jépegekkel:), "csak nézelődöm" pasik csajozós szándékkal.

és megjelent néhány számomra tiszteletben tartott ember is. de kezdtek elnyomva lenni a nagy "átlag" "modellek" és nézelődők, és mindenféle képek által. éreztem hogy kisiklunk, gyorsan lépni kellett.

jött a törlés időszak: folyosón bugyiban, webcam mosoly, nagypapa portré, "pinavirág" msn-cím (tényleg volt ilyen is:)), "szeretem a barátnőm" szakmai info. kukába mind. először figyelmeztetőlevél, a végén már az sem. kuka-kuka...

kb lefeleződtünk, és aki maradt fellélegzett. aki ment meg sokszor anyázott:) először zavart de meg lehet szokni. a lényeg hogy azóta jó úton haladunk, no para.

Részükről kb 2 hete(?) kezdődött. az anyázós időszakban. regisztráltak, lemásolták, használják. pár perc az egész. tényleg nem haragszom, nem is azért írom ezt a postot. tudom hogy ilyen az internetes világ, sokéve dolgozom benne:). csak csodálkozom, hogy tényleg ennyire jól kitalálhattam, hogy szinte semmit sem kell változtatni rajta?:) (kivéve a kinézetet meg a havi 54 dollárt - a reklámmentes felületért és a saját domaincímért)
az övék a "nem szőrösszívű" verzió, ami úgy is van hirdetve hogy "itt nem moderálunk... stb", ha jól emlékszem.

Jeleztem is az admin felé hogy részemről semmi gond, szükség lesz ilyen oldalra is, elférünk egymás mellett. ami miatt mégis kijött belőlem ez a post:
- egyik: ne kelljen innen áthívogatni a tagokat, így mindenki elolvashatja és akinek az tetszik úgyis átmegy magától:)
- a másik már tök személyes véleményem, hogy nem értem miért ilyen fantáziátlanul lett lemásolva az egész, dehát nem vagyunk egyformák. bizonyos szinten még jól is esik, de akkor sem értem:)

végszóként maradunk moderáltak, tartjuk a szubjektív színvonalat, esetleg később valamilyen modernebb, objektívebb formában. ez még kialakul hamarosan.

üdvözlet!
magyar gabor

Megtekintések: 179

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a MODELLONLINE –nak.

Csatlakozzon a MODELLONLINE hálózathoz

Hozzászólás magyar gabor által Január 2, 2009, 3:37pm-kor
:)

az a baj hogy ezek a rendszerek csak nagy és aktív felhasználószám esetén működnek, akkor sem teljesen megbízhatóan.
gondolj bele ha pár szavazat elég lenne egy kép törlődéséhez, milyen könnyű lenne kib.ni valakivel...

Nekem most az a tervem, hogy több kép legyen kiemelve, a fotókra kattintva csak ezek látszódnak, az összes képet csak újabb kattintással éred el (ez már most is így van)
és akkor tényleg csak a minősíthetetlen kategóriájú képeket (pl szekrénysor:) kell kidobni,
az úgymond átlagot pedig csak akkor látjuk ha akarjuk (plusz kattintás).
Hozzászólás magyar gabor által Január 2, 2009, 2:54pm-kor
az nem kerülhet "magától"oda.
mikor ide regisztráltál a NING rendszerre regeltél, majd kitöltötted a profilod, feltettél képeket, barátaid lettek stb.

ha másik oldalra mégy, ami szintén NING alapú, akkor tudod használni a felhasználóneved/jelszavad, viszont az ottani profilod ki kell tölteni és képeket is fel kell tenned oda. azok nem mennek át.

viszont a barátaid meglesznek, ha oda is be vannak regisztrálva.

üdv
Hozzászólás K. Orsi által December 19, 2008, 1:48pm-kor
Gábor! Kitartás :D
Hozzászólás magyar gabor által December 18, 2008, 12:49pm-kor
köszi:) ja és a harmadik indokot elfelejtettem a végére: a "miértvankettő" és a "melyikvoltelőbb" kérdések... :)
Hozzászólás Lovagi Milán által December 18, 2008, 8:56am-kor
Kedves Gábor ! Bár sok új dolgot nem tudok írni én már sokszor leírtam de azért most is megteszem. Szerintem nagyon jó úton haladsz én is jobban támogatom az ilyen törekvést inkább legyünk kevesebben de alakuljon ki egy olyan társaság talán a család szó se túlzó erre akik igazán maguknak érzik az oldalt. Mindig jó dolog én legalábbis úgy vagyok vele ha olyan emberekkel tudok megismerkedni akik igazán megszállottjaik a maguk kis szakmájának lehet az modell, fodrász, sminkes vagy éppen fotós. Ha több ilyen ember összefog akkor lehet igazán nagyot alkotni. Segítjük egymást nagyon sokat tanulhatunk egymástól. Itt már most nagyon sok kreatív embert ismertem meg akivel öröm levelet váltani és megvitatni az ötleteinket elképzeléseinket mert ez visz mindenkit előbbre. Mindent egybevetve szerintem egy életrevaló dolgot hoztál létre sokunk örömére. Amihez a továbbiakban is sok kitartást ! :)

© 2020   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek