Oroszországból származol. Hatással volt ez az ízlés- és stílusvilágod kialakulására?

Igen, Moszkvában születtem, ami valószínű elég sok munkámon érezhető. Szeretek belecsempészni dolgokat az orosz kultúrából, mert sokat inspirálódom a népművészetéből és a festészetéből is. Mostanra Moszkva igazi luxus főváros lett, nagyon sok inspirációt hordoz magában. Mély benyomást tesz rám az ottani szabadságvágy, az emberekben rejlő erő, stílusérzék és egyéniség. Teljesen különbözik Budapesttől divat szempontjából is. Az embereknek több lehetőségük van és fontosnak tartják a minőséget és az eleganciát. Persze észrevehető elég sok giccs is, de ez inkább az idősebbekre jellemző. Ajánlok egy orosz street style blogot amit szeretek, szerintem érdemes néha átnézni: http://www.lookatme.ru/looks.

 

Kreán tanultad amit csinálsz?

Még mindig tanulok. Mivel harmadéves vagyok, éppen most írom a szakdologozatomat és készítem elő a diplomamunkámat. Úgy gondolom, nem elég csak az érzék egy-egy szett összerakásához, hogy jó stylist legyen az ember. Ha szeretne valaki komolyan dolgozni a divat világában, nagyon nagy háttértudással kell rendelkeznie, pl. mindenféle képzőművészet, enteriőr, művészettörténet stb. Így sokkal több forrásból tud az ember inspirálódni, nemcsak már létező divatanyagokból ollózni. Sok szakmabeli tanít minket a Kreában, így elsőkézből kapunk információt és a szakma minden forélyát megtanulhatjuk. Ez nagyon fontos, ha tényleg komolyan gondolja valaki ezt a szakmát.

 

 

Honnan inspirálódsz? 

Erre nehéz válaszolni, mivel minden nap más és más inspirál. Egy-egy érdekes dallam vagy film hangulata, egy parfüm illata. Ha nyitott szemmel járunk, bármikor beindulhat a fantáziánk a minket körülvevő csodálatos dolgoktól.

 

Kedvenc weboldalak?

Nagyon izgalmasnak találom a divatban a részletekben rejlő szofisztikált párosításokat, ezért is nagy kedvencem a jakandjil.com. Ez a blog felsorolja a legfrissebb divat részleteit: a bejegyzések többsége a divathetek backstage-ében készül és fantasztikus élmény tanulmányozni ezeket az apróságokat. Ezenkívül rengeteg blogot olvasok naponta a bloglovin segítségével, itt egy oldalon követhetem nyomon a kedvenc populáris és kevésbé populáris blogok posztjait. A magyar blogok közül a position-t tudnám ajánlani és a mashkulture juicy-t. Ezeken valódi újdonságokat találhatunk, színvonalasak, és a juicy az underground felé is nyitottabb. Az olvasóközönség is sokkal befogadóbb, mert sajnos a többi magyar blogon minden szokatlan dologra negatívan reagálnak az olvasók. Erre a kedvenc példám a Prada, amiről itthon csak rosszallóan beszélnek a kommentelők...

 

Nemrég regisztráltál a modellonline-ra. Mik a tapasztalataid?

Ez egy színvonalas weboldal (talán az egyetlen) ami magába foglalja a magyarországi divatban dolgozó embereket, és összehozza azokat. Egymás között tudják bemutatni újabb és újabb munkáikat, megosztják tapasztalataikat, új barátságok és kapcsolatok születnek. Ez már önmagában is elég ahhoz, hogy fontos szerepet játsszon a modellonline.

 

Mi a véleményed a magyar fashion szakmáról?

Úgy látom hogy egyre jobb a helyzet, bár lehetőségek még mindig külföldön akadnak jobbára. Ez sokszor kifogásként is hangozhat, mert az elvárás ugyanaz, másrészt erősebbé is tesz minket, hogy mostohább körümények között kell nemzetközi színvonalú dolgokat alkotnunk.

 

Neked lépcsőfok vagy kikötő?

Mindenképpen egy lépcsőfok. Rengeteg tanulnivaló van és sok tapasztalatot kell szereznem még nap mint nap. Élvezem, hogy tanulhatok és új dolgokat tapasztalhatok meg.

 

Személyi stylistként is dolgozol. Mennyire stílusos az átlag magyar ember?

Öltözködés terén elég nehéz helyzeben vannak a budapestiek. Sajnos még mindig ott tartunk, hogy ha az ember bátorkodik felvenni egy-egy izgalmasabb ruhadarabot az emberek már bámulnak és negatív megjegyzéseket tesznek, ennek "köszönhetően" sokszor elmegy a kedve az embernek attól, hogy érdekesen és stílusosan öltözködjön. A "nincs választék" csak kifogás. Szinte minden üzletben lehet találni izgalmas darabokat – és ügyesen kombinálva nagyon is fel lehet dobni egy elsőre unalmasnak látszó szettet – csak jól körül kell nézni. Magyarországon még nincs akkora hagyománya az online ruhavásárlásnak, pedig sok oldal ingyen szállítással rendelkezik. Például az asos-on, vagy ebay-en fellelt darab sokszor szállítással együtt is olcsóbb, mintha itt vennénk meg az üzletben, ha lenne egyaltálán. Egyébként itt szerintem az idős hölgyek öltöznek a legjobban. Imádom őket "tanulmányozni". Bennük még megmaradt valami abból a régi eleganciából és a minőség szeretetéből.

 

Kedvenc saját projekted?

Tomcsányi Dórival közös projekjeink. Nagyon szeretek vele dolgozni és ezekre vagyok a legbüszkébb. De minden munkám – ami a modellonline-on ki van posztolva – a portfólióm része amikbe sok energiát fektettem, így nyílvánvalóan mindegyiket szeretem.

 

Hol leszel és mit csinálsz 5 év múlva?

Őszintén szólva ez minden nap változik. Minden nap szivesen kipróbálnám magam egy másik helyen, de konkrét ország mellett még nem köteleztem el magam, bármi lehetséges. Ha Budapesten maradok miután befejeztem a Kreát, szeretnék teljes munkaidőmben a divattal foglalkozni, mert most csak nyolc órás munka és iskola melett tudok rá időd szakítani, ami sokkal kevesebb mint amennyit szeretnék. Akkor mindenképpen szeretnék egy vállalkozást indítani ami divattal és arculati stylinggal foglalkozna leginkább. Persze az is lehetséges, hogy küföldi divatlapoknál is szerencsét próbálok vagy egy nagyobb márkánál. Akár Moszkvában is.

 

Tegyük fel lesz egy lányod aki stylist akar lenni. Mit tanácsolsz majd neki?

Azt, hogy legyen mindig nyitott! Ezt a szakmát az újdonságok viszik előre, mindenből – ami elsőre szokatlannak vagy furcsának tűnik – később nagyszerű dolog kerekedhet, ha keressük a részletekben a fantáziát és továbbgörgetjük a gondolatainkat...

 

 

Köszönjük!

További képek Eugenia profilján: http://www.modellonline.hu/profile/zesiku

 

Megtekintések: 814

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a MODELLONLINE –nak.

Csatlakozzon a MODELLONLINE hálózathoz

© 2020   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek