Zsólyomi Norbert: a divatfotózás szerelmese (mashkulture)


Régóta barátságban van a fényképezőgéppel. Együtt hívják életre az elképzelt fotót, vagy épp próbálják megragadni a pillanatot. Nem siettette a dolgokat, egyszerűen hagyta, hogy minden kiforrja magát, így az sem érte váratlanul, amikor sorra jelentek meg munkái a hazai divatmagazinokban. Jelenleg Budapest egyik legjobb divatfotósaként tartják számon, aki egy pillanatra sem áll meg, és élvezi, hogy kiteljesedhet a fotózásban, ami élete fő irányadója. Mindezek ellenére nem tetszeleg a fiatal, felkapott fotós szerepében, továbbra is a munkájára koncentrál, és mindegyik felkérését olyan komolysággal veszi, mintha az első divatanyaga lenne.
Bár imád utazni, vonzza a külföldi zsongás, és tudja, hogy itthon behatároltak a lehetőségek, mégsem szeretne hosszú távra hátat fordítani az országnak.
Hogy merre volt mostanában, milyen élményekkel gazdagodott, hogyan viszonyul céljaihoz, megtudhatjátok e heti, kivételes interjúnkból.

Gyakorlatilag végig fotóztad az összes hazai divatlapot. Mesélj egy kicsit a kezdetekről és arról, hogy szerinted hol volt a fordulópont, amikor a magazinok kíváncsiak lettek rád?

Mindig is szerettem fotózni, kezdetben bármit, családot, barátokat, tájakat, tárgyakat, de eztán kikristályosodott, hogy melyik terület érdekel igazán, és ez csak a divat.
Nagyjából 5 éve kezdtem el. Elvégeztem a Práter utcai fotós sulit, ami az egyetlen állami iskola ezen a területen, aztán a Bálint György Akadémián diplomáztam képszerkesztő, tördelő szakon, ami totál felesleges volt, de azt hittem kellhet az utómunkák miatt. Ez idő alatt már elkezdtem modellügynökségeknek tesztfotókat készíteni. Volt egy időszak, amikor szinte mindegyik itthoni vezető ügynökség velem dolgozott, így a magazinok is látták a munkáimat, amik tetszettek nekik és végül kipróbáltak, azóta pedig együtt dolgozunk. Az első nagyobb horderejű anyagot a Glamournak csináltam.

tovább a teljes interjúhoz: juicy.mashkulture.net

Megtekintések: 91

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a MODELLONLINE –nak.

Csatlakozzon a MODELLONLINE hálózathoz

Hozzászólás magyar gabor által December 20, 2009, 10:53pm-kor
:)))

© 2020   modellonline.hu   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek